Oare cand se interzic motoarele Diesel in Europa? Dar in Romania?

Business - 99vehiclestv@gmail.com
Instagram - 99vehiclestv
Patreon - www.patreon.com/99vehicles
Facebook - 99Vehicles

Comments

  • Proiectediversediy
   Proiectediversediy

   Platesc taxa de poluare daca promite ministerul mediului ca isi construieste un mega aspirator si curata aerul.Altfel totul e la misto.Platesi taxe si aerul este tot poluat.

   about 1 month ago
  • Tiri
   Tiri

   1. Tot respectul și felicitări pentru ce face Răzvan. Prezintă coerent, fluent, plăcut. Face un tip de educație de care tot poporul are nevoie. Probabil că am vreo 15 ani în plus, dar am de învățat de la el.
   Doar că la întrebarea din titlu nu a răspuns. A emis doar păreri și principii, corecte, în mare parte, altfel bune de răspândit, e un bun formator de opinie.
   2. Dieselul poluează și pute. Da. Dar contează și cantitatea de noxe + timpul de expunere la mediul toxic. Surse competente din pneumonologia germană afirmă că la o singură țigară inhalezi atâtea porcării câte ai inspira dacă ai sta câteva zile non stop într-o intersecție supraaglomerată. Și nu toți fumătorii fac cancer și mor de la fumat. Statistic, se duc pe copcă doar cu 10 ani mai devreme.
   Apoi: Nu doar dieselul poluează. Benzinarele produc gaze cu efect de seră, știm, iar o mare parte dintre pulberile fine provine de la plăcuțele de frână și uzura cauciucurilor. Și am impresia că toate mașinile au din astea.
   3. La nemți, valorile legale din intersecții nu trebuie să depășească 50 de micrograme oxid de azot pe m cub. (Valori recomandate de Organizația Mondială a Sănătății. Minunat, dar cam nerealist.) În schimb, la locul de muncă, se admit prin lege și 800 microgr. Cam inconsecvent.
   4. Ați intrebat vreun polițist rutier câți colegi (nefumători) i-au murit de cancer la plămâni?
   5. Statisticile care anunță mii de morți anual din cauza dieselului sunt pe cât de neștiințifice, pe atât de tendențioase. Se bazează pe o diferență în plus de mortalitate urbană care poate avea foarte multe cauze (stres, boli de nutriție, sedentarism samd), nu doar nenorocitele de noxe. E ca și cum ai afirma că cineva a făcut infarct de la pizza doar pentru că atacul a venit când persoana lingea farfuria. Foarte științific.
   5. Ura și disprețul (reciproc?) al adepților dieselului și ai benzinei mă lasă mut. Cam prea multă patimă.
   6.Oare câți dintre dușmanii dieselului sunt nefumători , nu pun alcool în gură și mănâncă doar produse ecologice? - Sigur, ce-ți faci cu mâna ta nu poate fi decât sănătate curată.
   7. Am diesel de 11 ani. (euro 4, apoi 6) Chestie de gust. Dar nu mă simt prea vinovat. În minunatul nostru București merg de cele mai multe ori cu bicicleta, folosind mașina pentru drumuri lungi, în afară. Când bagi o dată 2-3000 de km începe să se simtă.
   8. Bine ar fi să dispară toate mașinile cu ardere internă, cel puțin in marile aglomerări, dar e deocamdată o utopie. Iar a "visa" la interzicerea dieselului în asemenea locuri este discriminatoriu. Locuitorii orașului mare sunt la fel de cetățeni ca și ceilalți, din orașele mici. Au aceleași drepturi. Ori interzici total, ori deloc. Da, poți gândi o politică de descurajare a dieselului și de înlocuire treptată cu alte forme de mobilitate, dar doar făcându-le pe acestea suficient de atractive.
   9. Răzvan se plânge de cazanele apărute după retragerea taxei de mediu. Corect. Dar ce să facem dacă oamenii nu-și permit altceva și asta e singura soluție mai ales în locuri izolate? Poate ar fi bine să umblăm nițel la nivelul de trai. Altfel, intenția educativă e lăudabilă.

   about 1 month ago
  • BOGDAN MARIUS
   BOGDAN MARIUS

   Am eu alh. Ai perfecta dreptate, mori sufocat lângă ea.

   about 1 month ago
  • Spartan_Ghost89
   Spartan_Ghost89

   Solutia e una singura.....interzicerea masinilor Euro 0,1,2,3,4 si benzina si diesel! Si amendarea celor cu Euro 5 si 6 dar cu dpf off dar amenzi serioase sa-i usture curu sa se invete minte si sa vezi atunci ce bine ar fi pt toata lumea!

   about 1 month ago
  • Bogdan Serban
   Bogdan Serban

   Am mai zis-o si o repet. Degeaba exista legi daca nu are cine sa le aplice. Politia e buna doar de stat cu radarul in boscheti, de aia la noi se circula cum se circula. Eu am un prieten care si-a gaurit dpf-ul si a dat 200 de lei ca sa ia itp-ul pe naspa. Nu l-a prins nimeni pana acum.
   Eu cred ca diesel-urile nu o sa dispara, mai ales cele SH. Suntem saraci si snobi, daca intrati la dealerii de SH o sa vedeti 99% diesel. Ba chiar cred ca toate vechiturile de care cei din Vest or sa vrea sa scape, o sa ajunga la noi.

   about 1 month ago
  • Hyundai SantaFe
   Hyundai SantaFe

   Salut.Eu personal cred ca este total gresit sa aruncam responsabilitatea pe cei care isi cumpara din VEST acele rable Diesel sau Benzina .Poate multi din ei nu au educatia necesara pentru a intelege fenomenul de ecologizare , care dupa mine este doar o chestiune de marketing bine ambalata si care aduce bani buni tarilor ca Germania ,Franta e.c.t. .Singurul si unicul responsabil pentru intrarea acelor RABLE in Romania este RAR .Cum crezi ca trec acele RABLE cu 2 ,3 sau 400.000 de mii de KM reali sau dati inapoi .Iti spun eu ... cu spaga la RAR.
   Daca RAR si cei care dau ITP ar fi corecti si ar respecta legea alta ar fi poluarea in centrul oraselor ... chiar si la ore de virf.
   Nu vreu sa te contrazic dar parerea mea sete ca RAR este de vina si pina nu se lasa cu PUSCARIE nu se rezolva nimic ( amenzile le paltesc din spagile luate de la samsari)

   about 1 month ago
  • Claudiu Petru Lup
   Claudiu Petru Lup

   Salut!
   Eu locuiesc in Norvegia de peste 10 ani, da e adevarat se incurajaza cumpararea masinilor electrice foarte mult, aici cred ca sunt cele mai multe masini electrice din Europa raportat la nr. de locuitori. In orasele mari una din trei masini e electrica, sunt usor de reperat deoarece au indicativul EK sau EL pe placuta de inmatriculare. I-ti cumperi electrica, =zero! taxe, nu taxa de autostrada, nu taxa anuala, nu taxa de inmatriculare, nimic. Asta in Norvegia nu stiu in alte tari cum e. Insa masinile electrice aici sunt al naibii de scumpe!!! cu toate ca salariul e mare, nu multi i-si permit sa o ia cu banii cash. Cu toate reducerile de taxe, nu-si amortizeaza pretul nici in zece ani, de aceea nici dieselul nu va fi interzis. Inca se vand si cumpara masini diesel la greu. Da, se va impune anumite taxe la intare in orase pentru anumite categori de masini diesel dar nu se vor interzice definitiv, sau nu in urmatorii 10 ani, e foarte greu sa scoti dintro data dieselul de pe piata, necesita costuri enorme. Posibil ca Norvegia sa fie printre primele daca nu chiar prima tara care va face asta, insa va dura cativa ani buni de tot.

   about 1 month ago
  • Ovidiu I.
   Ovidiu I.

   Iti urmaresc videourile de ceva timp deja, am fost foarte dezmagit sa aflu ca ai fost de acord cu o taxa care poate fi numita doar o fraudare directa a populatiei. Erau mii de euro care nu se justificau in nici o forma in nivelul de poluare, cu atat mai mult la densitatea mica de automobile ce erau si inca sunt in tara. Taxele respective au fost specific puse ca sa ajute producatorii nationali sa forteze propria marfa pe piata si atat, fapt total anticapitalist si impotriva conceptului de piata libera. Pe deasupra, nu poti pretinde intr-o tara relativ saraca omului mediu sa-si cumpere o masina de 4-5k. Iar datorita infrastructurii si a solutiilor de transport in comun de care dispunem, este aproape obligatoriu sa detii un automobil doar ca sa ai acces la libertatile umane de zi cu zi.

   about 1 month ago
  • 99Vehicles
   99Vehicles In reply to Ovidiu I.

   Nu am spus ca sunt de acord, dar atunci existau mai putine jeguri pe strada. As plati cu drag 300€ pe an dar sa stiu ca in fiecare an se fac impaduriri si cate o autostrada noua.

   about 1 month ago
  • Alex Gaby
   Alex Gaby

   Am 1.5 euro 3 si nu scoate fum

   about 1 month ago
  • Liviu Mazilu
   Liviu Mazilu

   Nu pot toți să își schimbe mașinile, sau să își cumpere mașini noi. Cât de nesăbuit să fii , sa te duci să faci împrumut la bancă de 50 k de euro să îți cumperi mașină nouă în România, având în vedere starea drumurilor și nivelul de trai al populației.
   Cu 15 ani in urmă nu zicea nimeni, nimic de poluare. Promovau toți mașinile diesel. Se fabricau și se vindeau la greu ,diesel, diesel... Și erau foarte lăudate. După ce au văzut că s-au săturat toți de mașini (fiecare persoana are cel puțin una), acum se gândesc cum să facă să scoată altă modă. Și fraierii , fug la bancă să își ia masini pe baterii. Și sunt datori vânduți. Unii datori vânduți și alții săraci lipiți !!!

   about 1 month ago
  • Erik
   Erik

   Care e raspunsul pana la urma?

   about 1 month ago
  • Nicu MNV
   Nicu MNV

   Un video despre ce este RAR-ul si efectuarea acestuia?

   about 1 month ago
  • Black Widow
   Black Widow

   Poți să faci un video despre CNG (CH4) si GPL(C3-C4)? Adică din câte am auzit ambele merg pe mașini, dar CNG merge bine și pe diesel?

   about 1 month ago
  • Adrian Florentin
   Adrian Florentin

   Abea astept sa iasa Diesel-ul.

   about 1 month ago
  • TunetADY
   TunetADY

   Nu ești fan Opel dar poza cu ceasurile de la un Astra G tot ai pus 😉

   about 1 month ago
  • 99Vehicles
   99Vehicles In reply to TunetADY

   Daca doar aia am gasit :))

   about 1 month ago
  • Lutu Razvan
   Lutu Razvan

   Atata timp cat motoarele diesel se fabrica, o sa mai mearga, minim 10 ani dupa parerea mea.
   Sunt de acord, conduc diesel, nu se simte bine in oras, omori masina, consumi si mult si poluezi.
   Problema principala este ca romanul este prea comod, merge si 1km pana la magazin cu masina, mai ales diesel. Nici nu apuca sa se incalzeasca bine motorul, asta provoaca uzura prematura.

   about 1 month ago
  • Benon
   Benon

   eu fac regenerare la 210 pe autostrada :))))

   about 1 month ago
  • Benon
   Benon

   deci cu benzina euro 2 non euro n ai stres

   about 1 month ago
  • Stefan Radu
   Stefan Radu

   Îmi poți spune, te rog, care e DIFERENTA dintre un Euro 6-benzină și un Euro 6-diesel? Pe bune acum...care e logica ?

   about 1 month ago
  • Vasile Ifrim
   Vasile Ifrim

   Sincer sa fiu mai bine ar disparea motoarele diesel mai ales pt masinile gen smart, polo, peugeot 206, etc in general pe cele mici, aste mai mari mai merge

   about 1 month ago
  • David Bolea
   David Bolea

   Bine zis toate gunoaiele

   about 1 month ago
  • Victor Matei
   Victor Matei

   Diesel = gunoi cancerigen.

   about 1 month ago
  • Robert Robert
   Robert Robert In reply to Victor Matei

   Benzinar egal sanatate curata te pomeni :)))))

   about 1 month ago
  • Cosmin
   Cosmin In reply to Victor Matei

   Gandeste-te la o viata fara camioane si poate dai un edit. Salut :)

   about 1 month ago
  • Virgil Julean
   Virgil Julean

   În Germania există bulina (roşie, galbenă, verde) pe parbriz. Aceasta (în funcție de culoare) permite/restricționează accesul în anumite zone ale oraşelor. Acolo cu dpf off, nu treci T.U.V.-ul (I.T.P.) Atunci, neamțul vinde maşina celor din lumea a lll-a (între care şi România) Ce folos că taxăm E 2-3, iar cele E 5-6 devin în scurt timp non-euro (dpf off) fără a fi taxate? ...Ştiu, teoretic nici la noi nu trec I.T.P.-ul, practic... Părerea mea este că, nu are ce căuta un motor diesel pe un autoturism! (din "N" motive, nu numai din cauza poluării) Doar de la microbuz în sus.

   about 1 month ago
  • 99Vehicles
   99Vehicles In reply to Virgil Julean

   Perfect de acord

   about 1 month ago
  • Petrișor V226
   Petrișor V226

   Imi place foarte mult felul in care explici lucrurile🔝🔥
   Mai un pic o sa ma înscriu la scoala de șoferi de părere ai de un Audi A4 1.9 TDI 131 de cai brek din 2003 la 18 ani ?

   about 1 month ago
  • Teodor Catalin
   Teodor Catalin

   BINE CA AU SCOS TAXA ACEEA , AM DAT PENTRU UN MOTOR 1.5 DCI RENAULT 101CP > 1200 EURO TAXA ! Mi se parea total absurd mai ales ca masina a costat doar 3.500 eur , dar pana la urma mi am recuperat o !

   about 1 month ago
  • Catalin Stoica
   Catalin Stoica

   In Romania nu cred ca se va interzice prea curand pentru 80% din masinile din tara noastra sunt diesel si statul nu ar mai avea bani pentru pensii,alocatii,etc.

   about 1 month ago
  • Ciprian Muresan
   Ciprian Muresan In reply to Catalin Stoica

   +Victor Matei nu iti trebuie asa ceva sr vede foarte clar pe drumuri k circula mai multe dieseluri

   about 1 month ago
  • Iedy Iedy
   Iedy Iedy In reply to Catalin Stoica

   +Victor Matei da, dar este doar din totalul masinilor INMATRICULATE. DAR noi avem f multe masini bulgaresti si cateva din anglia chiar asa ca nu este chiar exact

   about 1 month ago
  • Catalin Stoica
   Catalin Stoica In reply to Catalin Stoica

   +Victor Matei Buna gluma

   about 1 month ago
  • Victor Matei
   Victor Matei In reply to Catalin Stoica

   80%?:))) sunt 55% benzina si 45% motorina, intai intereseaz te inainte sa scoti o asemenea aberatie:)) vezi ca ai google ori rar.ro

   about 1 month ago
  • DEiU
   DEiU

   Faci un video despre air ride?

   about 1 month ago
  • Doru Prodan
   Doru Prodan

   Ce e sub euro 4 și fără DPF să dispară 😉👌

   about 1 month ago
  • Edy Rocker
   Edy Rocker In reply to Doru Prodan

   Diesel.Dar masinile euro 3 si euro 4 pe benzina nu ar trebui sa dispara neaparat

   about 1 month ago
  • Iedy Iedy
   Iedy Iedy In reply to Doru Prodan

   adica jumatate din loganurile din romania =)) ca sa nu mai zic ca sunt destule masina sub euro 4 care nu polueaza peste normele legale

   about 1 month ago
  • adrian craciun
   adrian craciun

   Ai dreptate, ca de obicei; încet-incerc-in cerc, ne cizalăm si noi, ca nație. PS: am dat repeat la cadrele cu gagicile😀😀.

   about 1 month ago
  • Gaba Gaba
   Gaba Gaba

   Eu vreau taxa inapoi taxa auto iera cea mai bunã

   about 1 month ago