For comments, more details, pictures and videos: www.turatii.ro

Comments

  • Gheorghe Gheorghe
   Gheorghe Gheorghe

   Beton mașina!!! Am si eu!! N-am ce sa-i reproșez!

   about 8 months ago
  • Madalin Petcu
   Madalin Petcu

   Are sistem adblue?

   about 8 months ago
  • Madalin Petcu
   Madalin Petcu In reply to Madalin Petcu

   Multumesc

   about 8 months ago
  • Turatii
   Turatii In reply to Madalin Petcu

   Nu mai stiu, daca nu l-am prezentat sau vorbit despre el, nu are, cel putin la data testului, intre timp cam toate au primit AdBlue.

   about 8 months ago
  • tudor covesu
   tudor covesu

   Salut Robert,
   Ce imi recomanzi intre X3 vs seria 5 anul 2015/ 2016 190 cp diesel?
   Mentionez ca nu am nevoie neaparat de x drive...nu prea ies in offroad.
   Esti cel mai bun in opinia mea! Ti-am urmarit toate filmarile.
   Felicitari!

   about 1 year ago
  • Turatii
   Turatii In reply to tudor covesu

   Daca nu iesi de pe drum si nu ai nevoie de xDrive, nu prea are rost un SUV. Mai e o mica discutie, gen ca SUV-urile sunt in crestere si isi vor tine valoarea de piata mai mult, insa asta e valabil si la seria 5 (unul din cele mai cautate modele premium SH, in Romania).

   about 1 year ago
  • Sedin Maxut
   Sedin Maxut

   dintre quattro si x drive care sistem este mai bun?

   about 1 year ago
  • Gheorghe Gheorghe
   Gheorghe Gheorghe In reply to Sedin Maxut

   Xdrive bate quattro!

   about 8 months ago
  • Turatii
   Turatii In reply to Sedin Maxut

   xDrive, acum si Audi modifica sistemul Quattro folosind sistemul ambreiaj multidisc existent la xDrive. In anumite situatii Quattro era mai bun (la mers in viteza pe zapada, de exemplu, avand diferential mecanic Torsen (sau Haldex la unele modele), insa in rest xDrive era superior pentru ca putea transmite 100% cuplu pe o punte, ceea ce Quattro nu poate, la fel Quattro este pa cand are ambele roti de pe o parte fara aderenta, in timp ce xDrive nu are niciun stres in aceasta situatie.

   about 1 year ago
  • Vlad
   Vlad

   Mașina e din anul 2014 ?

   about 1 year ago
  • Vlad
   Vlad In reply to Vlad

   Turatii mulțumesc

   about 1 year ago
  • Turatii
   Turatii In reply to Vlad

   2013.

   about 1 year ago
  • HyadumHH
   HyadumHH

   Foarte interesant faptul ca acest review aduce multe lucruri omise de altii. Totusi sunt niste chestiuni care nu sunt documentate: consumul nu are legatura cu diametrul jantelor. Poate te referi la greutatea totala a rotii, sau strict la latimea profilului. O janta de 19" cu 245/45 va avea un consum mai bun decat una de 17" cu 245/65, prin simplul fapt ca e mai usoara.

   about 1 year ago
  • Turatii
   Turatii In reply to HyadumHH

   Nu e doar tehnic, cum spuneam, toate modelele ECO (deci facute sa consume putin), vin cu jante de diametru mic. Exceptie fac modelele electrice, care avand cuplu mare la roata vin cu jante de diametru mare (18-21), insa cu pneuri inguste. In rest, pe masini normale, cu cat diametrul jantei este mai mare, cu atat consumul este mai mare. Exista explicatii detaliate, inclusiv in manuale auto, carti tehnice samd, diferenta de consum nu are legatura directa cu diferenta de greutate dintre rotile de 19 sau cele de 17, ci vine din talonul anvelopei. Desi se crede ca pastrarea diametrului rotii in conditiile varierii diametrului jantei nu afecteaza performantele si consumul, este o judecata gresita, nu sunt afectate masuratorile vitezometrului, insa accelerarea scade pe masura cresterii diametrului jantei si consumul creste (tocmai din cauza degradarii performantei). Ca idee, masinile de Formula 1 au jante de 13, desi au peste 700 CP, si din acest motiv, al maximizarii performantei de accelerare la plecarea de pe loc sau in reprize. La 700 CP puteau pune lejer jante de 22, au pus de 13...

   about 1 year ago
  • HyadumHH
   HyadumHH In reply to HyadumHH

   Salut, merci de raspuns. Tehnic este corect, un obiect mai mare este mai greu decat un obiect mai mic, strict pentru ca are mai mult material. Nu strict la asta ma refeream, ci la diferenta de greutate intre o roata (ansamblu janta + anvelopa) care are acelasi diametru total (de la un crampon la altul), dar cu o compozitie diferita. Raman la acelasi exemplu: 245/45/R19 vs 245/65/R17. Amprenta la sol este identica, pentru ca latimea nu se schimba. Dar se schimba inaltimea balonului si diametrul jantei. O janta de 19 este mai grea decat una de 17 luate goale, dar pusa o anvelopa pe ele, cea de 19 are mai multe spatii goale, plus ca aluminiul sau magneziul sunt materiale usoare. In schimb mai multa "carne" in cauciuc (care nu este doar cauciuc gol, mai sunt si fire de otel si ranforsari cu diferite materiale gen kevlar) duc la o greutate totala mai mare. De aici comentariul meu ca nu neaparat o roata cu jante de 19 este mai grea decat una cu roata de 17. Sunt foarte multe variabile la mijloc, si eu am testat asta personal pe masina, am cantarit fiecare roata in parte si apoi am facut si consumul, si nu am vazut nimic in plus la 19". In general un utilizator final va avea un consum mai mare pentru ca isi ia anvelopa mult mai lata la un diametru mai mare.

   about 1 year ago
  • Turatii
   Turatii In reply to HyadumHH

   Este foarte documentat si consumul are legatura directa cu diametrul jantelor. Si o janta de 19 nu e mai usoara decat o janta de 17, ci este invers, janta mai mare are material mai mult (presupunand ca designul este identic), logic ca e mai grea. In plus, cu cat balonul este mai mare, cu atat tractiunea se face mai eficient, deci cu consum mai mic de carburant. Talonul mic al pneurilor de diametru mare are avantaje legate de stabilitatea laterala si aspect. Toate modelele de masini cu specific Eco, inclusiv premium, vin echipate standard cu jante de dimensiuni reduse (16-17), nu cu 18-20. De asemenea, cred ca pe site-urile diversilor producatori auto poti vedea inclusiv valorile de consum pe aceeasi masina, aceeasi motorizare, cu jante de marimi diferite. Cu cat jantele sunt mai mari, consumurile sunt mai mari. Sper ca am fost destul de clar.

   about 1 year ago
  • Bend Em
   Bend Em

   Clean the dam car and engine your fired from BMW cars haha 😂

   about 2 years ago
  • Florin Negoita
   Florin Negoita

   salutare ...
   ..la cutie automata , cand opresti masina .....prima oara pui frana de mana si dupa in pozitia P , sau in invers?...

   about 2 years ago
  • Turatii
   Turatii In reply to Florin Negoita

   In anumite situatii, cand masina e in panta sau rampa, e mai bine sa pui intai frana si pe urma in P. Ratiunea e una simpla, intre P si N e un fel de pin metalic, de blocare. Daca o lasi in P fara frana de mana (de orice fel), toata greutatea masinii sta in acel pin, care se poate uza si rupe. Dar cel mai bine e sa faci ce zice in cartea masinii, la mine de exemplu frana de parcare se pune automat cand opresc, asa ca sunt scutit de dilemele astea.

   about 2 years ago
  • Florin Negoita
   Florin Negoita In reply to Florin Negoita

   Turatii eu am electrohidraulica ...dar am.citit si parerile sunt impartite pe forumuri .......ca e mai bine sa pui intai frana si pe urma sa o pui in P .....dar si mie mi se pare mai logic ca intai sa o pun in P si pe urma frana

   about 2 years ago
  • Turatii
   Turatii In reply to Florin Negoita

   Eu personal pun intai in P, avand evident piciorul pe frana. Dupa ce ajung in P, trag frana de mana, unde e cazul, daca nu are frana de mana, atunci cea electrohidraulica fie se cupleaza singura, fie o cuplezi tu.

   about 2 years ago
  • Hudea Mihai
   Hudea Mihai

   Robert, m-ar interesa cat de mult spatiu ramane pe bancheta din spate dupa ce montezi un scaun de copil. Incap 2 adulti + scaun de copil? sau exista spatiu fizic pt inca o persoana daca ai in spate 2 scaune de copil? Poate ai in vedere acest aspect la testul cu Kia Sportage, X-trail sau Peugeot 2008. Iti multumesc si la cat mai multe teste auto!

   about 4 years ago
  • Turatii
   Turatii In reply to Hudea Mihai

   Ramane spatiu lejer pentru doi adulti in spate, chiar daca montezi in spate un scaun de copii, eu am baiat de 5 ani jumatate si a mers cu X3 in scaun special, ramane spatiu lejer de doi adulti. La fel si daca pui 2 scaune de copii.

   about 4 years ago
  • MrBeanRidesAgain Eugene
   MrBeanRidesAgain Eugene

   Robert..........., cand faci si un test cu Opel Insignia facelift? Ar fi binevenit indiferent de varianta, sedan, hatchback sau sportstourer.

   about 4 years ago
  • Turatii
   Turatii In reply to MrBeanRidesAgain Eugene

   @MrBeanRidesAgain Eugene Cand o sa gasesc un Insignia.

   about 4 years ago