Tajuk video ini Ringkas tapi panjang juga jangka waktunya. Ini kerana pengenalan jentera Raptor ini sahaja memerlukan agak banyak penjelasan.

Ford Ranger Raptor direka untuk penggunaan yang luar daripada apa yang biasa kita jangkakan untuk sebuah lori pikap. Ia hasil keluaran Ford Performance iaitu bahagian khas prestasi tinggi syarikat Ford yang membangunkan kereta seperti supercar Ford GT dan Focus RS.

Sayang sekali masa kami bersama Raptor ini sangat terhad, hanya sehari sahaja. Tak cukup masa untuk kami menilai dan menguji untuk Review penuh. Tapi cukuplah sekadar pengenalan untuk video Ringkas ini dan adalah alasan untuk kami pinjam sekali lagi nanti.

Sila tonton video Pengenalan rangkaian varian Ford Ranger 2019:
automobilrevue.net/v/MDRLNHZxenVySmc

Untuk butiran lanjut Ford Ranger Raptor sila rujuk:
www.sdacford.com.my/models/trucks/ranger-raptor/overview


Sila ikuti kami juga di:
Facebook: www.facebook.com/rodapusingmy
Instagram: roda_pusing, hishamjahudi, syarifahwyyda

Comments

    • coconut shake
      coconut shake

      Berapa harga raptor ni

      about 3 days ago
    • Muhammad Rafiq Saifullah
      Muhammad Rafiq Saifullah

      raptor klu jumpa d highway..mmg tinggal beb oleh navara vl五五五siap kena tapau..raptor 170kmh jer limit打navara vl 195kmh不不不

      about 6 days ago
    • Muhammad Rafiq Saifullah
      Muhammad Rafiq Saifullah In reply to Muhammad Rafiq Saifullah

      https://youtu.be/kdgsmjWUwFI u pegi click link ni bro..raptor kena tapau不不不

      about 5 days ago
    • Muhammad Firdaus
      Muhammad Firdaus In reply to Muhammad Rafiq Saifullah

      Klu da video raptor kena tapau ngan navara baru percaya... Klu just tulis2 ni da was2 sikit haha

      about 5 days ago
    • Budhi Setia
      Budhi Setia

      Alhamdulillah boleh tengok kereta ni.walaupun tak mampu beli dah cukup terwakili oleh abang

      about 12 days ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Budhi Setia

      Alhamdulillah dapat menyumbang sedikit sebanyak sebagai wakil. Terima kasih menonton.

      about 12 days ago
    • Aspawi Aspawi
      Aspawi Aspawi

      Salam , wah Ford ranger tu

      about 15 days ago
    • Aka Shiro
      Aka Shiro

      Mobil pickup kelas sultan

      about 16 days ago
    • Muhd Firdauz
      Muhd Firdauz

      engine baru 2.0 twin turbo.. sama yang di pakai pada 2.0 wildtrak.. 213hp.. dah try bawa wildtrak 2.0 bi turbo.. mmg sedap bro... 10 speed gearbox..

      about 29 days ago
    • Top Secret 88
      Top Secret 88

      Ford Raptor is the best of all truck,more than a beast...testdrive lh sebuah,anda akan tahu performance nya.saya sendiri kerja d ford,hari2 bawak ford,saya tahu performance dia mmg mantap,blh cuba bawa mana2 4x4 pick up.truck & bandingkan dgn ford,ford tetap di hati,no others word lah,ford always the best & raptor is the bests of all!!hooraayyy

      about 1 month ago
    • Fendi Fendi
      Fendi Fendi

      Saya pakai t6 pun rasa dah cukup mantap. Ape lagi raptor ni hehehe. Lagi la sedap.

      about 1 month ago
    • mohamad Saufi Noor
      mohamad Saufi Noor

      ranger raptor is the best in its class.

      about 1 month ago
    • m firdaum
      m firdaum

      salam.. klau xlt+ sports bar blakang tu bole buka x

      about 1 month ago
    • azmi yasin
      azmi yasin

      aku dh pakai toyota 9thn dri baru.....guna untk kerja2 renovation....skang bru nak tukar absorber....sblum ni hanya servise2 ,tukar brake pad dn tayar saja...tu je aku nak share

      about 1 month ago
    • Amri Channel
      Amri Channel

      Kereta impian..

      about 1 month ago
    • Imam 12
      Imam 12

      Klo di Malaysia harga Ford ranger raptor 4x4 berapa harganya klo dirupiahkan?

      about 1 month ago
    • Ariana Arisha
      Ariana Arisha

      mintak pendapat boleh ke admin. kalau mcm sye byk pada keje construction. so pickup mne yg sesuai ye. maksud sye yg mampu mengangkat beban dri segi brg berat kerja2 di tpk bina. dan dlm mase yg same boleh buat long distance. tq admin

      about 1 month ago
    • Ariana Arisha
      Ariana Arisha In reply to Ariana Arisha

      +RODA PUSING TV terima kasih tuan

      about 1 month ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Ariana Arisha

      Pilihan pertama Hilux kalau ada bajet tinggi sikit. Kedua D-Max. Dua model ini dah terbukti kegunaan lasak. Yang lain lasak juga tapi dua model ini paling banyak digunakan untuk lasak. Triton & Ranger juga boleh tahan & untuk perjalanan jauh lebih selesa sikit.

      about 1 month ago
    • Nur Ezzaty
      Nur Ezzaty

      raptor 2019 dengan triton 2019 mana pilihan bos?

      about 2 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Nur Ezzaty

      Tentulah Raptor jika kos tak menjadi isu.

      about 2 months ago
    • Lesner kroklyn
      Lesner kroklyn

      22 hb nie sampai lah aku punya ...excited sangat lah

      about 2 months ago
    • amirul amin
      amirul amin

      Untuk keselesaan penumpang belakang macam mana abg? Still melambung2 mcm pikup trak biasa x?

      about 2 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to amirul amin

      Pada kelajuan deras atau tinggi tidak melambung. Pada kelajuan rendah masih rasa ketat pergerakan spring & penyerap.

      about 2 months ago
    • Muhaimin Afiq Afiq
      Muhaimin Afiq Afiq

      Berapa harganya di Sabah ni kalau ford ranger reptor?

      about 2 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Muhaimin Afiq Afiq

      https://www.sdacford.com.my/clients/SDAC_Ford_Malaysia_DD29D84E-A5EA-416E-A21F-1EA3DA13B0B6/contentms/img/pricelist/Ranger%20Raptor/NEW%20FORD%20RANGER%202.0L%20BIT%20RAPTOR%204WD%2010AT%20SBH.pdf

      about 2 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Muhaimin Afiq Afiq

      OTR retail price without insurance Sabah: RM 202,688.00.

      about 2 months ago
    • dj az
      dj az

      Nice review bro, can ye make an in depth review including the drive for the Kia Stinger you'll be the first one to do it in Malaysia bro better still compare it to a mustang. Looking forward for it

      about 2 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to dj az

      Thanks. We definitely would love to but Kia don't have a media test unit at the moment.

      about 2 months ago
    • Mirza channel
      Mirza channel

      Buat lah test drive sutton c3500

      about 2 months ago
    • Mirza channel
      Mirza channel In reply to Mirza channel

      +RODA PUSING TV ok lh macamtu

      about 2 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Mirza channel

      Tiada unit pandu uji rasanya.

      about 2 months ago
    • Mr11macho
      Mr11macho

      Good honest review brother!

      about 2 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Mr11macho

      Thank you!

      about 2 months ago
    • Abg Feen
      Abg Feen

      majoriti klu d sarawak kt tmpt pendalaman diorg bnyk pakai hilux utk offroad. salam dari sarawak

      about 2 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Abg Feen

      Salam warga Sarawak.

      about 2 months ago
    • mamal Asri
      mamal Asri

      Review ford f-150 raptor boleh?....

      about 3 months ago
    • Keang Keut
      Keang Keut

      Dah naik pedalaman kapit sarawak area danum/murum, so far cuma toyota hilux jer yang survive kt sana, mksd sy toyota seangkatan lah..hehehe..hrp2 da chance tgk ford baru ni try g sana nnti

      about 3 months ago
    • Tazrin Taijo
      Tazrin Taijo

      bagaimana dengan kos penyelenggaraan ford ranger ni?

      about 3 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Tazrin Taijo

      Akan kami telitikan.

      about 3 months ago
    • doku mentari
      doku mentari

      TIMA kasih rodapusing. Dapat tonton ulasan pun ok dah. Ranger memang sedap naik. Masuk dusun memang Best.

      about 3 months ago
    • erick drenner dangan luhat
      erick drenner dangan luhat

      terbaik la roda pusing..bikin pening dah tak tau nak pilih yang mana satu...semua rare...pilih untuk nengok jer....

      about 3 months ago
    • Muaizz Khairudin
      Muaizz Khairudin

      king of offroad dekat Malaysia still toyota hilux based on pengalaman guru2 yg mengajar di SK Titom Kuala Lipis

      about 3 months ago
    • Ashriq Zan
      Ashriq Zan In reply to Muaizz Khairudin

      +Alponso Delpardo terbaek bro...
      Sepatutnya org yg dah berpengalaman sendiri 4x4 ni baru layak komen, bagus ke tak ke... ni main pukul rata je ckp, pastu mostly komen based on member ckp, org ckp pastu tunjuk pandai... fed up plak..
      Padahal, kereta 4x4 ni smua dah di reka utk kegunaan & peranan masing2.. ikut mane sesuai..

      about 1 month ago
    • Alponso Delpardo
      Alponso Delpardo In reply to Muaizz Khairudin

      Sya pun original sabahan juga bro..duduk sana ranau.ya 15tahun saya guna hilux Dan sekarang baru beli hilux revo baru pakai 1tahun.tapi lepas pandu uji ford ni saya tidak teragak2 untuk trade in my hilux untuk beli ini ford bos..

      about 1 month ago
    • Ashriq Zan
      Ashriq Zan In reply to Muaizz Khairudin

      Bro... before comment tu fikir dulu... takde maknanya king offroad ke apa ke... setiap kereta ni mereka dah design untuk penggunaan & tujuan & kebolehan nya.. sebab tu ada byk jenis model, variant...
      So statement u main pukul rata je, tak betul mcm tu... plus harga kereta & harga maintenance juga main peranan bro... mostly rakyat malaysia yg lebih duit je guna ranger ni untuk offroad sbb cost nya lebih mahal jika rosak.. sbb tu byk guna utk urban je nak melawa je... anyway, kena faham suatu tujuan penggunaan kereta tu, tak bole pukul rata je.. kalau mcm tu, bole la kata honda & toyota still king of the road in malaysia sbb tahan lama jarang nampak masuk bengkel, ramai org guna, harga 2nd hand pun still tinggi..

      about 1 month ago
    • Aiman Najmi
      Aiman Najmi

      Mana bakry? Rindu dia berganding dgn hisham.

      about 3 months ago
    • near chuck experience
      near chuck experience

      Mane pergi Albakry...MANE !!!!!!

      about 3 months ago