Tajuk video ini Ringkas tapi panjang juga jangka waktunya. Ini kerana pengenalan jentera Raptor ini sahaja memerlukan agak banyak penjelasan.

Ford Ranger Raptor direka untuk penggunaan yang luar daripada apa yang biasa kita jangkakan untuk sebuah lori pikap. Ia hasil keluaran Ford Performance iaitu bahagian khas prestasi tinggi syarikat Ford yang membangunkan kereta seperti supercar Ford GT dan Focus RS.

Sayang sekali masa kami bersama Raptor ini sangat terhad, hanya sehari sahaja. Tak cukup masa untuk kami menilai dan menguji untuk Review penuh. Tapi cukuplah sekadar pengenalan untuk video Ringkas ini dan adalah alasan untuk kami pinjam sekali lagi nanti.

Sila tonton video Pengenalan rangkaian varian Ford Ranger 2019:
automobilrevue.net/v/MDRLNHZxenVySmc

Untuk butiran lanjut Ford Ranger Raptor sila rujuk:
www.sdacford.com.my/models/trucks/ranger-raptor/overview


Sila ikuti kami juga di:
Facebook: www.facebook.com/rodapusingmy
Instagram: roda_pusing, hishamjahudi, syarifahwyyda

Comments

    • Imam 12
      Imam 12

      Klo harga Ford ranger raptor di Malaysia harganya berapa ? Klo di rupiahkan sekitar berapa?

      about 6 days ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Imam 12

      Sekitar 680 juta Rupiah.

      about 6 days ago
    • Hijazi Zazie
      Hijazi Zazie

      3tahun tgl kt smnjung Jarang2 nmpak 4x4 kt smenanjung,kt sarawak mmg bnyk, kdg2 dh mcm konvoi klau jmpa kt trafic light..

      about 6 days ago
    • sittapung yala
      sittapung yala

      Kau xcerita pun best ke x klw penumpang blkg klw duduk!!

      about 10 days ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to sittapung yala

      Tak best. Sebab nampak pemandu terlalu berseronok. Hahaha. Tapi kani memang dapat Raptor ini terlalu singkat. Tak dapat nak pandu uji menyeluruh. Keluasan kabin belakang & kerusi penumpang semua sama saja dengan Ranger lain. Maknanya cukup luas & selesa. Gaya perjalanan memang sangat baik. Lebih rata & empuk kawalan badannya berbanding Ranger biasa atau lori pikap lain.

      about 10 days ago
    • Azzar Sabri
      Azzar Sabri

      First time saya tengok video abang, tapi apa yang buat saya tertarik adalah abang menggunakan bahasa baku dalam penyampaian abang. So wow kejap.

      about 10 days ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Azzar Sabri

      Terima kasih menonton.

      about 10 days ago
    • Ford Ranger Indonesia
      Ford Ranger Indonesia

      I love ford

      about 10 days ago
    • XxKaiju_123xX
      XxKaiju_123xX

      buatan Australia...

      about 14 days ago
    • Gerrit Du Toit
      Gerrit Du Toit

      Ah...Drof Regnar Rotpar si eht sebt ETU no htrea!!!

      about 20 days ago
    • Hhshjshsbah Jhwhsbbsjskksbskshso
      Hhshjshsbah Jhwhsbbsjskksbskshso

      Bagi aku lah kita nak kena paham.. the point of use .. sesebuah jentera sebgai contoh kenapa di kurangkan kemampuan menunda,kenapa di kapesiti muatan belakang hihi..di reka untuk kegunaan tertentu .. jadi bila kita guna di luar dari pada kegunaan adal ada kah salah sesebuah jentera??sudah tentu tidak.. jangan meletakan harapan di point di mana bukan tujuan asal di cipta.. itu sahaja

      about 24 days ago
    • kit osman
      kit osman

      KERETA NI BUAT GANGS YG SHIOK SENDIRI AJER...SEKADA NAK SHOW OFF JERR HEHEHEE

      about 29 days ago
    • MURR DOG
      MURR DOG

      Even more of fraud's over over kill marketing of their 50k blowdryder engine, wtb barbie truck for soy boyz.. no thanks Detroit

      about 1 month ago
    • Moch Kamsunazhary
      Moch Kamsunazhary

      Pusing-pusing kepala muter-muter

      about 1 month ago
    • Regar Man
      Regar Man

      Kenapa pula nama abang ni pake Jahudi.., abang ni Jahudi ke..?

      about 1 month ago
    • damas parma
      damas parma

      ma'il.. ma'il... ipin.. upin

      about 1 month ago
    • Bluez Slamanya
      Bluez Slamanya

      Hebat dia ni, boleh fokus driving sambil becakap

      about 2 months ago
    • Sang Kuriang
      Sang Kuriang

      Perfect Explaination Brother..
      #salute

      about 2 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Sang Kuriang

      Thank you Sir.

      about 2 months ago
    • coconut shake
      coconut shake

      Berapa harga raptor ni

      about 2 months ago
    • Muhammad Rafiq
      Muhammad Rafiq

      raptor klu jumpa d highway..mmg tinggal beb oleh navara vl五五五siap kena tapau..raptor 170kmh jer limit打navara vl 195kmh不不不

      about 3 months ago
    • Muhammad Firdaus
      Muhammad Firdaus In reply to Muhammad Rafiq

      @Muhammad Rafiq tu depends on driver gak bro...tu yg ko nengok yg satu video tu jer..padahal reality bnyk je navara bleh kena tapau cuma tk diviralkan jer..

      about 1 month ago
    • Muhammad Firdaus
      Muhammad Firdaus In reply to Muhammad Rafiq

      Haha owner sendiri bgtau tu Rafiq... So jgn la sembang kari Sgt 170km raptor..

      about 2 months ago
    • Wan Wabws
      Wan Wabws In reply to Muhammad Rafiq

      Mcm mana top speed 170kmh???sy punya wildtrack 2.0 bi turbo 200kmh rafiq,,sembang kari bolehlah,,不不不

      about 2 months ago
    • Muhammad Firdaus
      Muhammad Firdaus In reply to Muhammad Rafiq

      @Muhammad Rafiq ala mgkin driver kot.. driver betul kena tapau navara tu. Tp klu wildtrak 3.2 bg navara jln dulu pas tu selamba dia potong blk haha..

      about 2 months ago
    • mada puaka
      mada puaka In reply to Muhammad Rafiq

      pickup truck pun nak main top ke adui

      about 2 months ago
    • Budhi Setia
      Budhi Setia

      Alhamdulillah boleh tengok kereta ni.walaupun tak mampu beli dah cukup terwakili oleh abang

      about 3 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Budhi Setia

      Alhamdulillah dapat menyumbang sedikit sebanyak sebagai wakil. Terima kasih menonton.

      about 3 months ago
    • Aspawi Aspawi
      Aspawi Aspawi

      Salam , wah Ford ranger tu

      about 3 months ago
    • Aka Shiro
      Aka Shiro

      Mobil pickup kelas sultan

      about 3 months ago
    • Muhd Firdauz
      Muhd Firdauz

      engine baru 2.0 twin turbo.. sama yang di pakai pada 2.0 wildtrak.. 213hp.. dah try bawa wildtrak 2.0 bi turbo.. mmg sedap bro... 10 speed gearbox..

      about 3 months ago
    • Top Secret 88
      Top Secret 88

      Ford Raptor is the best of all truck,more than a beast...testdrive lh sebuah,anda akan tahu performance nya.saya sendiri kerja d ford,hari2 bawak ford,saya tahu performance dia mmg mantap,blh cuba bawa mana2 4x4 pick up.truck & bandingkan dgn ford,ford tetap di hati,no others word lah,ford always the best & raptor is the bests of all!!hooraayyy

      about 3 months ago
    • Fendi Fendi
      Fendi Fendi

      Saya pakai t6 pun rasa dah cukup mantap. Ape lagi raptor ni hehehe. Lagi la sedap.

      about 3 months ago
    • mohamad Saufi Noor
      mohamad Saufi Noor

      ranger raptor is the best in its class.

      about 4 months ago
    • m firdaum
      m firdaum

      salam.. klau xlt+ sports bar blakang tu bole buka x

      about 4 months ago
    • azmi yasin
      azmi yasin

      aku dh pakai toyota 9thn dri baru.....guna untk kerja2 renovation....skang bru nak tukar absorber....sblum ni hanya servise2 ,tukar brake pad dn tayar saja...tu je aku nak share

      about 4 months ago
    • Amri Channel
      Amri Channel

      Kereta impian..

      about 4 months ago
    • Imam 12
      Imam 12

      Klo di Malaysia harga Ford ranger raptor 4x4 berapa harganya klo dirupiahkan?

      about 4 months ago
    • Ariana Arisha
      Ariana Arisha

      mintak pendapat boleh ke admin. kalau mcm sye byk pada keje construction. so pickup mne yg sesuai ye. maksud sye yg mampu mengangkat beban dri segi brg berat kerja2 di tpk bina. dan dlm mase yg same boleh buat long distance. tq admin

      about 4 months ago
    • Ariana Arisha
      Ariana Arisha In reply to Ariana Arisha

      @RODA PUSING TV terima kasih tuan

      about 4 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Ariana Arisha

      Pilihan pertama Hilux kalau ada bajet tinggi sikit. Kedua D-Max. Dua model ini dah terbukti kegunaan lasak. Yang lain lasak juga tapi dua model ini paling banyak digunakan untuk lasak. Triton & Ranger juga boleh tahan & untuk perjalanan jauh lebih selesa sikit.

      about 4 months ago
    • Nur Ezzaty
      Nur Ezzaty

      raptor 2019 dengan triton 2019 mana pilihan bos?

      about 5 months ago
    • RODA PUSING TV
      RODA PUSING TV In reply to Nur Ezzaty

      Tentulah Raptor jika kos tak menjadi isu.

      about 5 months ago