Vă prezint o variantă de scoatere a unui șurub rupt într-o piesă, printr-o metodă de sudare a unei șaibe peste șurub, ce are dublul rol, de a incălzi șurubul , de la care și piesa se dilată, dar și de a reîntregi secțiunea de antrenare, la deșurubare. Prin racirea rapidă a șurubului, acesta se contractă, piesa rămânând dilatată, favorizând slăbirea ușoară și deșurubarea sigură.

Comments

  • EUGEN VARLAN
   EUGEN VARLAN

   Daca este rupt la baza ce dracu mai faci schimbi volanta ca altceva nu e de facut

   about 3 months ago
  • Autogenu' G
   Autogenu' G In reply to EUGEN VARLAN

   Și ăsta pe care ți l-am arătat eu, de unde era rupt ? Nu, schimbi puțin gândirea, și-l încarci până ieși la suprafață, apoi șaiba și piulița ca-n film ! Asta e și mai ușor, dacă te-ai născut la timp ! Dacă ai întârziat, ești deja sub influențe debile, și nu prea priește munca, ci doar să cumperi batjocura altora, a celor care tocmai pentru asta te-au influențat, să te conducă și să cumperi doar de la ei.

   about 3 months ago
  • catalin blaj
   catalin blaj

   prezoane roata cu cheie imbus care sa tocit filetul prezonului si ncheia merge in gol ce se poate face?

   about 5 months ago
  • catalin blaj
   catalin blaj In reply to catalin blaj

   @Autogenu' G prezonul e intepenit iar cand bag cheia imbus in in prezonnu mai blocheaza filetul prezonului si cheia merge in gol. prezonul nu se mai desfileteaza

   about 5 months ago
  • Autogenu' G
   Autogenu' G In reply to catalin blaj

   Cum merge cheia în gol, dacă s-a tocit filetul ? Prezonul merge în gol ! Sudezi de prezon un alt șurub sau orice care să poți roti dar și să tragi în același timp. Asta dacă am înțeles eu bine, că filetul este uzat la prezon, și merge în gol de nu mai se desfiletează.

   about 5 months ago
  • D I G
   D I G

   Metoda cu sudura este foarte eficienta. Dar totusi as incerca inainte sa pun sudura cu un extractor de suruburi, da, s-a inventat asa ceva, daca sunt bune....probabil.

   about 1 year ago
  • Autogenu' G
   Autogenu' G In reply to D I G

   Nu știam că s-a inventat, de, așa sunt eu, mai prost ! După ce rupi și acel „extractor” , n-ai să mai poți folosi nici sudura. De ce ? Inventează tu un răspuns !

   about 1 year ago
  • BAlexV
   BAlexV

   man dar cu biciclete nu faci

   about 1 year ago
  • Vasile Pop
   Vasile Pop

   Basil basil decalarea se face prin înroșirea piesei după care se introduce în cenușă

   about 1 year ago
  • Autogenu' G
   Autogenu' G In reply to Vasile Pop

   Întrebarea e pusă ironic, nu că n-ar ști ! Voia să se facă prezent, și nu știa cu ce !

   about 5 months ago
  • Gaby Graef
   Gaby Graef

   asta e cea mai simpla solutie si iese si daca e mai adanc rupt nu saibe si alte porcarii https://www.youtube.com/watch?v=g6w2grAV-oc&t=19s

   about 1 year ago
  • Autogenu' G
   Autogenu' G In reply to Gaby Graef

   Și eu, cum am făcut, sau gradul tău de inteligență, nu te face capabil să pricepi, că e același lucru ca în filmul dat de tine ?

   about 1 year ago
  • Basil Basil
   Basil Basil

   De fenomenul de decalire a auzit cineva ?

   about 2 years ago
  • Autogenu' G
   Autogenu' G In reply to Basil Basil

   Nu, ce-i ăla ? Știu că-n armată și la liceu la cămin, ieșeam dimineața la înviorare, să ne călim, dar de decălire n-am auzit. Să fi ieșit cu mantaua pe noi, la înviorare ?

   about 2 years ago
  • Mircea Vally
   Mircea Vally

   Nasol ca daca e surbul mai inauntru nu mai poti suda saiba aia, dar o idee buna, multumesc mult

   about 3 years ago
  • Autogenu' G
   Autogenu' G In reply to Mircea Vally

   Dacă șurubul e rupt mai înăuntru și ești un sudor stăpân pe mână și electrod, încarci șurubul până ajungi la suprafața găurii, așezi șaiba pe care o sudezi la periferia șurubului (și spune-i și lui Gaby Graef, de ce trebuie pusă șaiba) apoi piulița sau orice de care să poți roti. Prin încărcarea șurubului (să nu spui că nu merge, că am făcut asta frecvent), se încălzește și piesa (șurubul trebuie răcit cât se poate, fără a atinge piesa), dilatându-se, prilej cu care se dislocă mai ușor șurubul rupt.

   about 1 year ago
  • Autogenu' G
   Autogenu' G In reply to Mircea Vally

   Sunt strânse prea tare , de „specialiștii” de la vulcanizare ! Pune întâi o cheie tubulară pe piuliță, o cheie veche românească, care să reziste să bați în ea, și dai câteva ciocane în capăt, în ideea de a presa piulița în jantă. Deci, pui tubulara și bați în ea, ca într-un cui, de câteva ori, apoi încerci să slăbești piulița. Se va desface, sau dacă s-a încălecat filetul, se va rupe.

   about 2 years ago
  • Mircea Vally
   Mircea Vally In reply to Mircea Vally

   +Autogenu' G multumesc de informare, in schimb am patit la masina, am un chevrolet aveo cu prezoane fixe, abia am reusit sa ii scot o piulita, trebuie sa fac o poza sa se vada, am jenti de duraluminiu si sunt pacatoase la desfacere

   about 3 years ago
  • Autogenu' G
   Autogenu' G In reply to Mircea Vally

   +Mircea Vally șurubul nu prea se rupe mult mai jos de suprafață, așa că-l poți încărca electric, până ajungi la nivelul piesei (chiar fără teama de a-l suda de piesă , dacă e din fontă sau aluminiu , piesa), timp în care șurubul se și încălzește puternic, se dilată și-și face loc în rugina din piesă (la răcire).

   about 3 years ago
  • daniel
   daniel

   Buna idee bravo

   about 3 years ago
  • DINEL PORUMBEL
   DINEL PORUMBEL

   Multumesc,chiar ma ajutat postarea.

   about 3 years ago