Jujur abang cakap, Peugeot 3008 memang sedap bawa. Makin lama bawa, rasa makin best pula kereta ni.

Design pula tak payah nak cakap la. Win habis. Sesiapa yang tengah-tengah cari SUV, Peugeot 3008 mungkin boleh dimasukkan dalam senarai.

Persoalan lagi penting, boleh ke nak lawan Proton X70? Jom tengok apa komen abang dan Albakry.

Jangan lupa juga terus layari, Subscribe dan tekan loceng; 

LAMAN WEB : pandulaju.com.my
YOUTUBE : youtube.com/pandulaju
FACEBOOK : www.facebook.com/pandulaju.com.my INSTAGRAM : instagram.com/pandulaju

Kredit Muzik:

Funk City by Reatch soundcloud.com/reatch
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported— CC BY 3.0
creativecommons.org/licenses/b...
Music promoted by Audio Library automobilrevue.net/v/SjVKWk5kYjUwQjg

#peugeot3008 #suvmalaysia #protonX70

Comments

    • CIKGU FM
      CIKGU FM

      SALAM PERKENALAN SEMUA, SAYA RAZAK (SALES CONSULTANT PEUGEOT KOTA DAMANSARA) (,")

      about 29 days ago
    • CIKGU FM
      CIKGU FM In reply to CIKGU FM

      @CHE ABDUL AZIZ Boleh call/ws saya di talian 0136111126 Razak Peugeot Kota Damansara

      about 24 days ago
    • CHE ABDUL AZIZ
      CHE ABDUL AZIZ In reply to CIKGU FM

      Pm pasal Peugeot boleh?

      about 24 days ago
    • CHE ABDUL AZIZ
      CHE ABDUL AZIZ In reply to CIKGU FM

      CIKGU FM 👍🏻

      about 25 days ago
    • GoldenGolem729
      GoldenGolem729

      Terbaik bang..sy suke dgn review abg2..yg paling penting sempoi...5 🌟

      about 1 month ago
    • Fun videos
      Fun videos

      8:26 pembetulan beza harga ngan x70 lbh kurang rm18k bukan rm8k... besar gak tu..

      about 1 month ago
    • KamaGodin Channel
      KamaGodin Channel

      spritually cantik.

      about 2 months ago
    • Ng Xiang Yu
      Ng Xiang Yu

      X70-penumpang
      3008-driver
      Dah test drive 2 ni tapi kurang duit,tak dapat pake kereta baru😂😂

      about 2 months ago
    • muhammad hanif
      muhammad hanif

      Abg Gan kau memang lawak doh
      #aku suka

      about 3 months ago
    • firdaus zaharudin
      firdaus zaharudin

      SUV = pilihan saya CX5

      about 3 months ago
    • matjeng jebong
      matjeng jebong In reply to firdaus zaharudin

      mahal tu.

      about 1 month ago
    • j benz
      j benz

      "Aku lagi kagum kalau x70 boleh buat kek batik" Hahaa
      -Al-Bakry





      PEACE :)

      about 3 months ago
    • Mohd Firdaus
      Mohd Firdaus

      Penggunaan minyak mcm mn abg..

      about 3 months ago
    • Fauzi Al Faris
      Fauzi Al Faris

      Jujur sy cakap, sy suka dan skrg loan hold utk sy sign shj utk beli tp bila tgk review pd fb club 3008 dgn honest punya review melalui isu2 ni banyak masalah, takut lak nk beli wlpn hati dh suka. Salesman selalu call bila nk dtg ambil dan sign melalui bank...sy terus hold dulu dh 3 mggu. Pening...3008, CRV dan X70...maaf sy keliru aduhai...

      about 3 months ago
    • Zakwan zainon
      Zakwan zainon In reply to Fauzi Al Faris

      Dah 2bulan berlalu so apa jawapan nya ?

      about 1 month ago
    • mr. kama
      mr. kama

      Terbaik...

      about 3 months ago
    • Syazwan Hifzhan
      Syazwan Hifzhan

      Tgh plan nk beli kereta baru. Mne lagi ok eh, subaru xv ke peugeot 3008?

      about 3 months ago
    • mohd azlin
      mohd azlin In reply to Syazwan Hifzhan

      Tak yah la amik PUG ni kuality xbgs tanye owner baru tahu masalah. Bawa best tp asik msk hospital je kereta ni.

      about 3 months ago
    • xandra myrule
      xandra myrule

      bukan peugeot 3008 suv segment b ke? (hrv, cx3, renault captur .. protonx50)
      kalau x70 segment c kan (crv,cx5, tucson, xtrail, tiguan)

      about 3 months ago
    • IZul Hadi
      IZul Hadi In reply to xandra myrule

      COTY rasanya tak ada category. Just the best of the best dari yg bertanding.
      Kalau European car of the year, ia bermakna : " no categories or class winners — the stated objective is to find a "single, decisive winner" among all competing cars" - https://en.wikipedia.org/wiki/European_Car_of_the_Year

      about 3 months ago
    • Pandu Laju
      Pandu Laju In reply to xandra myrule

      Bukan. Peugeot 2008 baru segmen B

      about 3 months ago
    • hafizul halim
      hafizul halim

      Abg Gan, boleh tya? Mcm mn after sales service peugoet? Ok x?

      about 4 months ago
    • faiezz2412
      faiezz2412 In reply to hafizul halim

      Nie 3008 klu nak.pakai lama baloi x..klu xnak jual

      about 2 months ago
    • Amierul WC
      Amierul WC In reply to hafizul halim

      @hafizul halim saya cadangkan pergi test drive kia sportage gt.. 8 speed 2.0 diesel turbo.. Memang padu.. Minyak pon jimat.. Hrga sekarang hanya 139k.

      about 3 months ago
    • hafizul halim
      hafizul halim In reply to hafizul halim

      TQ.. nmpk review mcm best driving experience dia.. cuma risau after sales service

      about 3 months ago
    • Amierul WC
      Amierul WC In reply to hafizul halim

      Tak tinggi.. Tapi kita beli kereta untuk guna bukan untuk jual.. Kalau belum beli dah fikir untuk jual baik ambik perodua,honda,toyota..rv agak ok.. Yang confirm beli kereta untuk jual balik tak pernah untung.. Memang rugi..

      about 3 months ago
    • izan Saad
      izan Saad

      Proton X70 nk lawan Peugeot 3008? Hehee buat malu je

      about 4 months ago
    • Lee Lee
      Lee Lee In reply to izan Saad

      Maksud and a x70 tak ok ke

      about 3 months ago
    • zawawi ahmad
      zawawi ahmad

      compare dgn tiguan bos.... mana lg ok?

      about 4 months ago
    • fauzan riez
      fauzan riez

      RPM terbalik bukan benda baru.. Jaguar xk120.. Thn 50an dah ada.. Skrg ni.. Tak silap Aston martin

      about 4 months ago
    • Afzal zainal
      Afzal zainal

      Nak promote one brand tak perlu rasanya nak condem another brand. Bukan buat perbandingan pun. Nak cerita pasal 3008 better focus jer apa 3008 tuh offer and kelebihan yg ada buat model tuh boleh dapat award. Ini merapu petik x70 pulak siap buat price compare etc.

      about 4 months ago
    • Pandu Laju
      Pandu Laju In reply to Afzal zainal

      Tiada masalah untuk kita compare mana-mana jenama jika ia benar segmen sama. Ini ialah pandangan masing-masing. Setuju atau tidak itu pandangan masing-masing.

      Terima kasih atas komen

      about 4 months ago
    • Innocent Bystander
      Innocent Bystander

      Reliability dgn pengedar kena improve...Naza mmg tak leh pakai

      about 4 months ago
    • Amierul WC
      Amierul WC In reply to Innocent Bystander

      Ya.. Pengurusan naza menang teruk.. Produk yang dijual under mereka ok dan kualiti tinggi. Contoh sperti Kia, Peugeot dan juga DS.

      about 3 months ago
    • Wm Farid
      Wm Farid

      apsal harga kereta dah berubah? dulu masa Pandu Laju review bulan Aug18 harga Allure THP RM147,090.. sekarang review kali ni plak harga RM154,888

      about 4 months ago
    • Pandu Laju
      Pandu Laju In reply to Wm Farid

      Zaman ada GST dengan tiada GST. Begitu juga perubahan harga SST

      about 4 months ago
    • Izzwan
      Izzwan

      Takyah lah x70 is the best SUV in the market at the moment aku bawak GLC 250 pun x70 boleh rival . cuba buang badge nilai kereta based on experience x70 is the best in its class

      about 4 months ago
    • muhammad farihin
      muhammad farihin In reply to Izzwan

      Hahahaha ni lawak 😂😂.. x70
      Cepat rosak boss 😂😂sampah

      about 1 month ago
    • Yusnizam yusof
      Yusnizam yusof In reply to Izzwan

      Aku pon kelakar tgk orang dok puji x70...orang pandang x70 ni sebab badge proton jer..kalau pakai badge geely ko masok malaysia ko rase ade ker orang nak pandang...x70 bukan pon proton punya product pon..

      about 1 month ago
    • Pandu Laju
      Pandu Laju In reply to Izzwan

      Kami tidak kondem mana-mana jenama. Kami ada sebut x70 ialah kereta yang bagus.

      about 4 months ago
    • MyCare Clinic
      MyCare Clinic In reply to Izzwan

      compare dgn GLC 250... jauh panggang dari api... compare dgn CX5 cukup bro... CX5 handling the best bro in this non-premium class.

      about 4 months ago
    • laki binicikgu
      laki binicikgu

      Dah pakai since last year, so far no problem at all. Klang Valley service centres pun day byk improvement.

      about 4 months ago
    • shahrul rohseli
      shahrul rohseli

      Tolong review Ford Ranger XLT +

      about 4 months ago
    • Aspawi Aspawi
      Aspawi Aspawi

      Salam kepada Pandu laju

      about 4 months ago
    • Aspawi Aspawi
      Aspawi Aspawi

      Peugeot tak payah nak compare dgn x 70, memang jauh beza ,

      about 4 months ago
    • Amin Cycling
      Amin Cycling

      Peugeot memang sedap bawa. X70 pun sedap bawa tunggu, Tunggu X50 berapa harga mampu tengok.

      about 4 months ago
    • Omie Cakna
      Omie Cakna

      Tukang komen pun bagus , lucu tapi berkesan dan menarik perhatian yang menonton.

      about 4 months ago
    • Ahmad Rizal Mohd Daud
      Ahmad Rizal Mohd Daud

      orang lupakan peugeot sbb sakit hati jer memikirkan pengalaman memiliki sebuat peugeot dimana kerosakan demi kerosakan perlu ditempuhi. tak dinafikan kepuasan memandu peugeot memang lebih baik drpd kereta jepun atau tempatan. tetapi ramai org perlukan "peace of mind" bila memiliki dan memandu sesebuah kereta. #bekaspemilik308

      about 4 months ago
    • Abdul Aziz Zainuddin
      Abdul Aziz Zainuddin

      abg gi buat gigi dlu bole x? sbb mulut abg byk kluar angin la bang bila becakap

      about 4 months ago
    • Rusydi Adida Kudus Mustafa
      Rusydi Adida Kudus Mustafa In reply to Abdul Aziz Zainuddin

      Abdul Aziz Zainuddin kahkahkah biadap!

      about 4 months ago
    • Muhammad Khairul
      Muhammad Khairul

      pernah test drive 3008 allure dan x70 premium back to back. Drive dan jadi passenger. In term of driving pleasure, 3008 lagi best dan rasa lebih gah tp in term of power x70 rase lebih kick masa tekan pedal. 3008 lebih struggle nak gain power dari enjin. lepas tu cuba duduk bahagian belakang, 3008 takleh lawan x70. body roll 3008 rasa terlalu kuat berbanding dengan x70. sapa ada motion sickness memang bye bye kalau jadi passenger kalau driver bawak cam hanat. suspension x70 menyerap hentakan dan hayungan lebih baik dan selesa dari 3008. In the end ikut kata hati masing2. dua dua ada kelebihan tersendiri.

      about 4 months ago