Jujur abang cakap, Peugeot 3008 memang sedap bawa. Makin lama bawa, rasa makin best pula kereta ni.

Design pula tak payah nak cakap la. Win habis. Sesiapa yang tengah-tengah cari SUV, Peugeot 3008 mungkin boleh dimasukkan dalam senarai.

Persoalan lagi penting, boleh ke nak lawan Proton X70? Jom tengok apa komen abang dan Albakry.

Jangan lupa juga terus layari, Subscribe dan tekan loceng; 

LAMAN WEB : pandulaju.com.my
YOUTUBE : youtube.com/pandulaju
FACEBOOK : www.facebook.com/pandulaju.com.my INSTAGRAM : instagram.com/pandulaju

Kredit Muzik:

Funk City by Reatch soundcloud.com/reatch
Creative Commons — Attribution 3.0 Unported— CC BY 3.0
creativecommons.org/licenses/b...
Music promoted by Audio Library automobilrevue.net/v/SjVKWk5kYjUwQjg

#peugeot3008 #suvmalaysia #protonX70

Comments

    • muhammad hanif
      muhammad hanif

      Abg Gan kau memang lawak doh
      #aku suka

      about 3 days ago
    • firdaus zaharudin
      firdaus zaharudin

      SUV = pilihan saya CX5

      about 8 days ago
    • j benz
      j benz

      "Aku lagi kagum kalau x70 boleh buat kek batik" Hahaa
      -Al-Bakry





      PEACE :)

      about 10 days ago
    • Mohd Firdaus
      Mohd Firdaus

      Penggunaan minyak mcm mn abg..

      about 22 days ago
    • Fauzi Al Faris
      Fauzi Al Faris

      Jujur sy cakap, sy suka dan skrg loan hold utk sy sign shj utk beli tp bila tgk review pd fb club 3008 dgn honest punya review melalui isu2 ni banyak masalah, takut lak nk beli wlpn hati dh suka. Salesman selalu call bila nk dtg ambil dan sign melalui bank...sy terus hold dulu dh 3 mggu. Pening...3008, CRV dan X70...maaf sy keliru aduhai...

      about 23 days ago
    • Kamarul ZAMAN
      Kamarul ZAMAN

      Terbaik...

      about 26 days ago
    • Syazwan Hifzhan
      Syazwan Hifzhan

      Tgh plan nk beli kereta baru. Mne lagi ok eh, subaru xv ke peugeot 3008?

      about 28 days ago
    • mohd azlin
      mohd azlin In reply to Syazwan Hifzhan

      Tak yah la amik PUG ni kuality xbgs tanye owner baru tahu masalah. Bawa best tp asik msk hospital je kereta ni.

      about 20 days ago
    • Amirul Naufal
      Amirul Naufal

      bukan peugeot 3008 suv segment b ke? (hrv, cx3, renault captur .. protonx50)
      kalau x70 segment c kan (crv,cx5, tucson, xtrail, tiguan)

      about 28 days ago
    • IZul Hadi
      IZul Hadi In reply to Amirul Naufal

      COTY rasanya tak ada category. Just the best of the best dari yg bertanding.
      Kalau European car of the year, ia bermakna : " no categories or class winners — the stated objective is to find a "single, decisive winner" among all competing cars" - https://en.wikipedia.org/wiki/European_Car_of_the_Year

      about 8 days ago
    • Pandu Laju
      Pandu Laju In reply to Amirul Naufal

      Bukan. Peugeot 2008 baru segmen B

      about 28 days ago
    • hafizul halim
      hafizul halim

      Abg Gan, boleh tya? Mcm mn after sales service peugoet? Ok x?

      about 29 days ago
    • Amierul WC
      Amierul WC In reply to hafizul halim

      +hafizul halim saya cadangkan pergi test drive kia sportage gt.. 8 speed 2.0 diesel turbo.. Memang padu.. Minyak pon jimat.. Hrga sekarang hanya 139k.

      about 28 days ago
    • hafizul halim
      hafizul halim In reply to hafizul halim

      TQ.. nmpk review mcm best driving experience dia.. cuma risau after sales service

      about 29 days ago
    • Amierul WC
      Amierul WC In reply to hafizul halim

      Tak tinggi.. Tapi kita beli kereta untuk guna bukan untuk jual.. Kalau belum beli dah fikir untuk jual baik ambik perodua,honda,toyota..rv agak ok.. Yang confirm beli kereta untuk jual balik tak pernah untung.. Memang rugi..

      about 29 days ago
    • izan Saad
      izan Saad

      Proton X70 nk lawan Peugeot 3008? Hehee buat malu je

      about 1 month ago
    • Lee Lee
      Lee Lee In reply to izan Saad

      Maksud and a x70 tak ok ke

      about 26 days ago
    • zawawi ahmad
      zawawi ahmad

      compare dgn tiguan bos.... mana lg ok?

      about 1 month ago
    • fauzan riez
      fauzan riez

      RPM terbalik bukan benda baru.. Jaguar xk120.. Thn 50an dah ada.. Skrg ni.. Tak silap Aston martin

      about 1 month ago
    • Afzal zainal
      Afzal zainal

      Nak promote one brand tak perlu rasanya nak condem another brand. Bukan buat perbandingan pun. Nak cerita pasal 3008 better focus jer apa 3008 tuh offer and kelebihan yg ada buat model tuh boleh dapat award. Ini merapu petik x70 pulak siap buat price compare etc.

      about 1 month ago
    • Pandu Laju
      Pandu Laju In reply to Afzal zainal

      Tiada masalah untuk kita compare mana-mana jenama jika ia benar segmen sama. Ini ialah pandangan masing-masing. Setuju atau tidak itu pandangan masing-masing.

      Terima kasih atas komen

      about 1 month ago
    • Innocent Bystander
      Innocent Bystander

      Reliability dgn pengedar kena improve...Naza mmg tak leh pakai

      about 1 month ago
    • Amierul WC
      Amierul WC In reply to Innocent Bystander

      Ya.. Pengurusan naza menang teruk.. Produk yang dijual under mereka ok dan kualiti tinggi. Contoh sperti Kia, Peugeot dan juga DS.

      about 29 days ago
    • Wm Farid
      Wm Farid

      apsal harga kereta dah berubah? dulu masa Pandu Laju review bulan Aug18 harga Allure THP RM147,090.. sekarang review kali ni plak harga RM154,888

      about 1 month ago
    • Pandu Laju
      Pandu Laju In reply to Wm Farid

      Zaman ada GST dengan tiada GST. Begitu juga perubahan harga SST

      about 1 month ago
    • Izzwan
      Izzwan

      Takyah lah x70 is the best SUV in the market at the moment aku bawak GLC 250 pun x70 boleh rival . cuba buang badge nilai kereta based on experience x70 is the best in its class

      about 1 month ago
    • Pandu Laju
      Pandu Laju In reply to Izzwan

      Kami tidak kondem mana-mana jenama. Kami ada sebut x70 ialah kereta yang bagus.

      about 1 month ago
    • MyCare Clinic
      MyCare Clinic In reply to Izzwan

      compare dgn GLC 250... jauh panggang dari api... compare dgn CX5 cukup bro... CX5 handling the best bro in this non-premium class.

      about 1 month ago
    • laki binicikgu
      laki binicikgu

      Dah pakai since last year, so far no problem at all. Klang Valley service centres pun day byk improvement.

      about 1 month ago
    • shahrul rohseli
      shahrul rohseli

      Tolong review Ford Ranger XLT +

      about 1 month ago
    • Aspawi Aspawi
      Aspawi Aspawi

      Salam kepada Pandu laju

      about 1 month ago
    • Aspawi Aspawi
      Aspawi Aspawi

      Peugeot tak payah nak compare dgn x 70, memang jauh beza ,

      about 1 month ago
    • Amin life
      Amin life

      Peugeot memang sedap bawa. X70 pun sedap bawa tunggu, Tunggu X50 berapa harga mampu tengok.

      about 1 month ago
    • Omie Cakna
      Omie Cakna

      Tukang komen pun bagus , lucu tapi berkesan dan menarik perhatian yang menonton.

      about 1 month ago
    • Ahmad Rizal Mohd Daud
      Ahmad Rizal Mohd Daud

      orang lupakan peugeot sbb sakit hati jer memikirkan pengalaman memiliki sebuat peugeot dimana kerosakan demi kerosakan perlu ditempuhi. tak dinafikan kepuasan memandu peugeot memang lebih baik drpd kereta jepun atau tempatan. tetapi ramai org perlukan "peace of mind" bila memiliki dan memandu sesebuah kereta. #bekaspemilik308

      about 1 month ago
    • Abdul Aziz Zainuddin
      Abdul Aziz Zainuddin

      abg gi buat gigi dlu bole x? sbb mulut abg byk kluar angin la bang bila becakap

      about 1 month ago
    • Rusydi Adida Kudus Mustafa
      Rusydi Adida Kudus Mustafa In reply to Abdul Aziz Zainuddin

      Abdul Aziz Zainuddin kahkahkah biadap!

      about 1 month ago
    • Muhammad Khairul
      Muhammad Khairul

      pernah test drive 3008 allure dan x70 premium back to back. Drive dan jadi passenger. In term of driving pleasure, 3008 lagi best dan rasa lebih gah tp in term of power x70 rase lebih kick masa tekan pedal. 3008 lebih struggle nak gain power dari enjin. lepas tu cuba duduk bahagian belakang, 3008 takleh lawan x70. body roll 3008 rasa terlalu kuat berbanding dengan x70. sapa ada motion sickness memang bye bye kalau jadi passenger kalau driver bawak cam hanat. suspension x70 menyerap hentakan dan hayungan lebih baik dan selesa dari 3008. In the end ikut kata hati masing2. dua dua ada kelebihan tersendiri.

      about 1 month ago
    • Jufardi Risman
      Jufardi Risman

      abam gan ni cina ka melayu?konpius pulak aku..atau pun lelaki sesuatu...hahahaha...jangan marah na...

      about 1 month ago
    • Mohd Rahimi
      Mohd Rahimi

      he he,kalo 2eko ni buat preview mmg best

      about 1 month ago
    • Ebnu Amin
      Ebnu Amin

      So far in that segment no one had voice command like proton x 70. Cmon

      about 1 month ago
    • Ebnu Amin
      Ebnu Amin

      Bak da join pandu laju?

      about 1 month ago
    • Ptyty
      Ptyty

      Cakap, cakap juga bang perut dah nak terkeluar tu bang, air lior merecik tu 🤣

      about 1 month ago