Jazz generasi ketiga ini menampilkan identiti reka bentuk baharu Honda, Exciting H Design yang membuatkan ia kelihatan ranggi dan sporty. Konsep rekaan luaran yang dikenali sebagai Crossfade Monoform Exterior kelihatan dinamik serta lebih moden, sekali gus mewarisi karakter unik Jazz.
Sinar Turbo yang dipacukan oleh Sisipan Turbo akhbar Sinar Harian ini menampilkan ulasan serba lengkap dengan pandu uji, informasi serta tip pemanduan yang bermanfaat untuk semua peminat dunia automotif. Program yang memasuki musim kedua ini diharapkan menjadi salah satu medium rujukan kepada anda untuk lebih mengenali kenderaan anda atau yang baru merancang untuk membelinya.

Pastikan anda subscribe Sinar.TV dan ikuti kami di:
www.sinar.tv
www.sinarharian.com.my
www.facebook.com/SinarHarian
twitter.com/SinarOnline
instagram.com/sinar.tv

Pengurus Saluran : Hairuddin Hamdan
Penerbit: Rosli Ahmad (Cikli)
Penerbit Teknikal : Adib
Wartawan Penyiaran: CK
Jurukamera : Alif Mohd / Mohd Qawiem
Suntingan: Shahliaidie Shah
Motion Graphic : Aizat Md Raus
Pengacara: Azar Azmi
Terima Kasih Kepada: Honda Malaysia
Everlast Malaysia (penaja pakaian pengacara www.facebook.comEverlastMY)

TERBITAN SINAR STUDIOS PRODUCTION

Comments

    • Hilmi Maulana
      Hilmi Maulana

      jazznya mah biasa, ada yg lbh istimewa dr itu ๐Ÿ˜

      about 19 days ago
    • faris hakimi
      faris hakimi

      Geram eh tengok azaa ni cun aihh

      about 4 months ago
    • Eman GSR
      Eman GSR

      aku suke awek ni

      about 9 months ago
    • Benz Zahid
      Benz Zahid

      Dah usha KIA Picanto yang latest ni? Mantap!

      about 1 year ago
    • jejaka K R
      jejaka K R

      perghhh memang mantappp

      about 1 year ago
    • Zulkamal Check Udat
      Zulkamal Check Udat

      Ketat dan padat model dia...

      about 1 year ago
    • zulhisham zul
      zulhisham zul

      Memmmanggg luassss

      about 1 year ago
    • HELL RIDER
      HELL RIDER

      CUTE MISS V

      about 1 year ago
    • Gollum Master
      Gollum Master

      xde paddle shift ke yg baru ni

      about 1 year ago
    • Ikwan Nizam
      Ikwan Nizam

      tapi awk pkai kia rio kn aza..

      about 1 year ago
    • Shamsul 'Amri
      Shamsul 'Amri

      Mantap... memang mantap...

      about 2 years ago
    • izham giffari
      izham giffari

      nama kereta honda all new jazz 2014 di indonesia tipe tertinggi pula di beri jenama rs , die di stir pemandu honda jazz rs indonesia tahun 2014 pule ada cruise control same paddle shift di balik stir pemandu pule.

      about 3 years ago
    • izham giffari
      izham giffari

      di malaysia kenape kereta honda freed tak di produksi balik ?

      about 3 years ago
    • aji jemuran
      aji jemuran

      Baek sial jazz kuning

      about 3 years ago
    • Superlifeworld
      Superlifeworld In reply to aji jemuran

      Hahahahhahahaha

      about 2 years ago
    • Fazree Said
      Fazree Said

      sinar turbo review HRV please

      about 3 years ago
    • Fazree Said
      Fazree Said

      berturbo bersama aza azmi.. hahhaha!

      about 3 years ago
    • vjparu
      vjparu

      HONDA

      about 3 years ago
    • vjparu
      vjparu

      5681 MYVI PERODUA

      about 3 years ago
    • vjparu
      vjparu

      p

      about 3 years ago
    • Jamal Pak Tongko
      Jamal Pak Tongko

      mercik -_-

      about 3 years ago
    • Toh Himself
      Toh Himself

      i am here to count the number of ego worshipping idiots..

      about 3 years ago
    • Arif Rahman
      Arif Rahman

      Bertubuh ke ber-turbo? Haha

      about 3 years ago
    • Marcus Faizal
      Marcus Faizal

      spare no space

      about 3 years ago
    • syafiq zainal
      syafiq zainal

      bodoh..pakai ketat2 mcm tu..ingt lawa..lawa kepala hangguk dia

      about 3 years ago
    • Fauzan Aziz
      Fauzan Aziz In reply to syafiq zainal

      syafiq zainal gay

      about 5 months ago
    • Izwan Adzman
      Izwan Adzman

      Pakaian tu tak menghormati kaum Adam, kambing tul sponsor tu! Nk tengok Jazz alih2 ada perkara syahwat. Failed!

      about 3 years ago
    • faiz din
      faiz din

      ketat lucah padat padu mantop honda jazz ni..ekekeke

      about 3 years ago
    • Rykal Pictures
      Rykal Pictures

      Dlm sempit trutama seat blkng.. Dashboard ok.. Acceleration untk org prpuan sja.. N yg pling aq x suka sekali.. Dkt pintu smua material plastik x sdap bila nk hand rest..n bumping mmg terasa.

      about 4 years ago
    • Mohd Aliff
      Mohd Aliff In reply to Rykal Pictures

      Minat..ada everting..angkt 1 biji jazz...bg owg rumah pakai...kalau kite xnak pakai

      about 8 months ago
    • Kasut Oren
      Kasut Oren In reply to Rykal Pictures

      +Apple Green bro body kereta skarang lembut ada sebab bro...klau kau excident kereta yg teruk....klau body kereta keras kalau excident kau yang teruk...

      about 3 years ago
    • miss laxio
      miss laxio In reply to Rykal Pictures

      iriz ok x???

      about 3 years ago
    • Fazree Said
      Fazree Said In reply to Rykal Pictures

      +Moon Light ahahahah tgk harga bro... dalam class die, die yang paling selesa..

      about 3 years ago
    • Ammar Yasser
      Ammar Yasser In reply to Rykal Pictures

      better beli iriz . save 30k

      about 3 years ago
    • Ada Apa Dengan Kereta
      Ada Apa Dengan Kereta

      Kekurangan kereta ni ialah tiada DRL seperti kereta2 baharu di pasaran.. yang lain superb!

      about 4 years ago
    • Ammar Yasser
      Ammar Yasser In reply to Ada Apa Dengan Kereta

      +azlan mahmud mana ada DRL dlm jazz ni

      about 3 years ago